Scoutsfoto’s

Laatste opkomst: zo bbqen echte scouts!

Posted in Scouts | Leave a comment

Winterhike kaart route& Ter Heijde 1712

Posted in Scouts | Leave a comment

Winterhike weekend verslag scouts 17 op 18 februari 2017

Hallo allemaal,

Vrijdagavond druppelen de scouts 1 voor 1 binnen, de meeste kwamen met hun eigen bepakking en er waren een paar die het wel handig vonden dat hun ouders de spullen meenamen(laat ze zelf lopen dan leren ze hoe zwaar hun bepakking is; lopend/sjouwend, Maar vooral dat ze zelf gaan nadenken wat ze nu wel of juist niet moeten inpakken) Uiteindelijk na veel geschuif van de spullen en een kakofonie aan herrie lag alles uitgestald over de vloer. Als we erdoor moesten leek het net hink-stap-springen.

Ouders vertrokken en wij begonnen met de voorbereiding van de hike; Dagrugzak mee? voldoende water? warm aangekleed? reflecterende hesjes werden uitgedeeld(wij zijn verplicht dit te doen ongeacht waar de scouts en wij lopen). Groepjes werden gemaakt en hop wij weg al rijdend in colonne richting startlocatie. Dennis had voor ons vertrek 1 keer de startlocatie benoemd, maar geen scout die dat opgepakt hadJ. Dus onderweg in de auto werd al gevraagd waar we naartoe reden.

Wij hadden onderweg over afstanden toen Nick opmerkte na ongeveer 10 minuten rijden dat hij zo inschatte dat we al een eindje onderweg waren, dus het wordt wel een paar uurtjes lopen. Thijmen vroeg hoe groot de afstand was van de startlocatie naar Vlaardingen, Ik schatte 25-30 km. Thijmen zei dat dit véél te ver was om te hiken, hij ging dit niet redden, hij zou wel 8 uur onderweg zijn. Hahaha. Maar goed, uiteindelijk zijn we bij de trappen van het strand aangekomen in een klein plaatsje Ter Heijde(Ter Heijde dankt zijn naam aan een oude benaming voor de Nieuwe Maas, de Hey) 

Uitgestapt en wel verzamelen bij elkaar tot Thijmen tegen andere leiding zei dat ik de lange afstand benoemd had, waarop ik reageerde met: Ik heb het niet over hiken gehad. Daar was hij vanzelfsprekend vanuit gegaan. Thijmen keek mij verbaasd aan, draait zich om en loopt weg. Geweldig. J

Dennis legde uit dat er 2 rowans meeliepen tot aan post 2 waar de rest van de leiding hun opwachtte. En daar gingen ze, de hele bups de trap op met uitgeleide door Peter, Susan en Lonneke tot aan het strand.

Dennis had nog een tip gegeven; sla niet rechtsaf want dan lopen ze verkeerd, Zij uit zicht en wij hup de auto in om naar het eindpunt te rijden: Hoek van Holland, waar we 2 auto’s achterlieten. Terug naar post 2 waar we op het strand bij ‘s-Gravenzande hen opwachtte. Mensen het was zo heiig dat we de lichten van de Maasvlakte niet eens zagen, m.a.w. het was echt donker… we hebben foto’s gemaakt, maar als je deze bekijkt lijkt het net of het regent.

Maarja het gaat om het idee denk ik maar weer.

Heel af en toe zagen we iets dat leek op een lichtpuntje, naarmate de tijd vorderde zagen we de lichtpuntjes groter werden zingend potje met vet, en de reflecterende strepen hielpen ook 🙂

De 2 rowans gingen naar huis en Guido en ik liepen mee helemaal naar Hoek van Holland door het rulle zand. Niet te dicht bij het water voor zover we het konden zien. Zaklamp versus heiigheid werkt niet echt. Dus naar allemaal maar 1 richting oplopen ging prima, tussendoor een korte stop om te drinken. We waren nog van het strand van ’s-Gravenzande af  of er werd al gevraagd of we er al waren……Voorlopig niet, het is zeker nog 1½ uur lopen tot aan de pier, wat met veel gezucht en gemopper in ontvangt werd genomen. Hahahaha

Tja mensen, het is ook geen tocht van: dat doe ik wel even’, in het zand een stuk te gaan lopen zeker als je zicht slecht is waardoor je niet of nauwelijks kan oriënteren.

Maar goed in de verte werd door een aantal scouts een rood lichtje gespot en iedereen dacht we zijn er bijna want daar waren Dennis en Herman die ons vanuit Hoek van Holland tegemoet lopen. Dus ineens hadden de scouts zin om door te lopen, turend of we al iets zagen. Maar dat was het niet, nee de heiïgheid trok op, we zagen steeds meer lichtjes tevoorschijn komen van de Maasvlakte. Wat voor ons een moment van rust was, drinken foto maken voor we weer verder gingen.

Zo nu en dan zagen we een schip voorbij komen en aan de hand daarvan(hoe groter het schip, hoe korter de afstand) konden wij bepalen waar we ongeveer zaten.  Uiteindelijk langs de huisjes van Landal, naar de pier waar we Herman en Dennis spotten. Met z’n allen liepen we terug naar de auto waar ieder een welverdiende zakje chips kreeg.

Anita

Posted in Scouts | Leave a comment

Overtrekdag

Nadat de oudste leden van alle speltakken hun uiterste best gedaan hebben om het overtrekparcours af te leggen, zijn zij welkom geheten bij het nieuwe speltak. De kersverse Bevers, Welpen en Verkenners zijn diezelfde dag nog geïnstelleerd. Hieronder staat een groepsfoto die wij ter afsluiting van deze dag genomen hebben. Andere foto’s van deze geslaagde dag vindt u hier.

Posted in Algemeen, Bevers, Scouts, Welpen | Leave a comment

Kamp 4 2016

terugweg terugweg1 terugweg2

Posted in Scouts | Leave a comment

Kamp 3 2016

in bus naar station indianforest (1) indianforest (2) indianforest (3) indianforest (4) indianforest (5) indianforest (6) indianforest (7) indianforest (8) indianforest (9) indianforest (10) indianforest (11) indianforest (12) indianforest (13) indianforest (14) indianforest (15) indianforest (16) indianforest (17) indianforest (18) indianforest (19) indianforest (20) indianforest Suus en Anita geven standbeeld nieuwe vorm

Posted in Scouts | Leave a comment

Kamp 2 2016

piggy (1) piggy (2) piggy (3) piggy 4 uitleg rocketstoof

Posted in Scouts | Leave a comment

Kamp 2016

dam bouwen (1) dam bouwen (2) dam bouwen (3) hazelworm kamp (1) kamp (2) kampMarnix opbouw kamp van Wiltz naar kampterrein (1) van Wiltz naar kampterrein (2)

Posted in Scouts | Leave a comment