Aanmelden Agenda

Hier lees je hoe je je kunt abonneren op een van de Marnix Agenda’s.

Google Calendar

Google calendar is een handige online applicatie waarin je je eigen agenda kan bijhouden, maar ook die van anderen (bv je partner) of, in dit geval, die van de Scouting kunt inladen. Handig, omdat wanneer er bijvoorbeeld iets verandert aan de Scoutingopkomst, dit meteen geupdated wordt en je dus altijd beschikt over de meest recente informatie.

Je dient eerst een google account aan te maken via google.nl. Mensen met een gmail adres hebben al een dergelijk account. Log op je pc in op je google account. Ga naar agenda’s. Naast je eventuele eigen agenda zie je aan de linkerkant ook de melding “andere agenda’s”. Klik op het pijltje rechts naast deze melding en kies “toevoegen via URL”. Kopieer de URL behorend bij de speltak waarvan je de agenda wilt hebben (zie Tabel) nu in dit vak en klik op “agenda toevoegen”. Geef de agenda je eigen kleur (bij wit zie je hem dus niet). Uiteraard kun je dit meerdere keren doen om de agenda’s van meerdere speltakken weer te geven. Als het goed is zie je nu de agenda(‘s) van de door jou geselecteerde speltak(ken) in jouw agenda verschijnen.

Google calendar op je mobiele telefoon

Er zijn verschillende apps in omloop om je google agenda ook op je telefoon of tablet te bekijken. Dit is erg handig. Download en installeer zo’n (gratis) app en maak via de app verbinding (synchroniseer) met je google account. Volg hierbij de aanwijzingen behorend bij de betreffende app.

Resultaat

We hopen dat je op deze manier altijd een bijgewerkte agenda en alle informatie van de bijvoorbeeld opkomsten bij de hand hebt. Updaten gaat automatisch, dus je hebt er geen omkijken meer naar. Je hoeft dus nooit meer te zoeken naar het velletje papier met het programma, wat overigens wel verspreid zal blijven worden.

 

Voor kaderleden zijn er nog enkele aanvullende agenda’s beschikbaar via de kader-pagina (Tab Kader). Wil je ook de agenda kunnen aanpassen omdat je bv speltakleiding bent, stuur dan een verzoek om toegang naar scoutingmarnix@gmail.com o.v.v. het email adres waarmee je inlogt op je google account en welke agenda(‘s) je wilt kunnen wijzigen.

Onderdeel URL
Bevers https://www.google.com/calendar/feeds/hck5m0e30i9nlpfh7nk5psbqjc%40group.calendar.google.com/public/basic
Welpen https://www.google.com/calendar/feeds/44imglss8tah94978362pk0uco%40group.calendar.google.com/public/basic
Scouts https://www.google.com/calendar/feeds/6u328mt8a0pqgbdn1baribk79g%40group.calendar.google.com/public/basic
Explorers https://www.google.com/calendar/feeds/ug28936sbp6m9dflejakq8b0cg%40group.calendar.google.com/public/basic
Stam https://www.google.com/calendar/feeds/hgg4ssoeuq2ddus8r472bakf50%40group.calendar.google.com/public/basic
MUX https://www.google.com/calendar/feeds/cgcud69dhcqup4v70ql5mgf9rg%40group.calendar.google.com/public/basic
Groepsraad https://calendar.google.com/calendar/ical/h1irrmkhs4iqq6nj9vfhohul2s%40group.calendar.google.com/public/basic
Bestuur https://calendar.google.com/calendar/ical/1op0qp4aav385rq5rsc6pcr0i0%40group.calendar.google.com/public/basic

Leave a Reply