Posts Plaatsen

Zelf Posts plaatsen op deze website

Help mee om onze site aantrekkelijk en leuk te maken voor iedereen! In principe kan iedereen posts plaatsen op deze website. Hiervoor dien je je wel eerst aan te melden. Als dat is gebeurd zijn er twee manieren om posts te plaatsen: via de website of via je mobiele telefoon. De laatste is de makkelijkste manier. Hieronder lees je hoe een en ander in zijn werk gaat.

Aanmelden

Aanmelden doe je door aan de rechterkant van deze pagina te klikken op “Register”. Je wordt dan gevraagd een username te kiezen en een Email adres in te vullen. Op dit Email adres krijg je je wachtwoord gemaild. Log vervolgens in op de website. Let op: het password is hoofdlettergevoelig! Je komt in je profielpagina terecht waar je bijvoorbeeld je wachtwoord kunt veranderen. In het “Dashboard” heb je toegang tot het plaatsen van posts: Let op: zolang je bent ingelogd heb je toegang tot het dashboard aan de bovenkant van de pagina!

Plaatsen van Posts via deze website

Voor het plaatsen van een post klik je op “Post” en dan “add new”. Geef je post een titel en in het vak eronder schrijf je je tekst. Eventueel kun je een foto of zelfs filmpje uploaden. Kies bij uploaden van foto’s voor “gemiddelde grootte”, zodat alle posts er ongeveer hetzelfde uit gaan zien.

Belangrijk is vervolgens je bericht te categoriseren zodat ze bij de juiste speltakpagina komen en we ze later makkelijker kunnen ordenen: rechtsonder zie je de categorieën waaruit je kunt kiezen.

Ben je klaar dan druk je rechtsboven op “submit for review”. Je post wordt nu per email doorgestuurd naar enkele kaderleden. Pas als een van deze kaderleden je post goedkeurt wordt je bericht geplaatst op de site. Bij kaderleden of mensen met meer rechten staat er geen “submit for review” maar “publish”. In dat geval wordt de post direct geplaatst op de site alsmede op facebook zonder dat daar een goedkeuringsproces aan voorafgaat.

Plaatsen van Posts via een mobiele telefoon

Je kunt ook posts plaatsen wanneer je op lokatie bent, bijvoorbeeld bij een leuke opkomst! In dat geval heb je de (gratis) “WordPress” app nodig op je telefoon. Deze app kun je downloaden uit de app-store (Apple) of via de Play Store (Android). Installeer deze app op je telefoon (of tablet). Na starten krijg je drie keuzes; kies ‘zelf gehoste wordpress blog toevoegen’. Bij URL vul je in: “marnix.scoutnet.nl/wordpress” en je gebruikersnaam en password voor het aanmelden bij de Marnix site.

Nu krijg je een regel geheten: “Marnix Site”. Klik daarop en je kunt posten op de Marnix Website.

Direct na de aanmelding bij de site werkt posten via de wordpress app nog niet. De beheerder van de website moet daarvoor eerst handmatig iets aan je account veranderen waarna het posten wel via de app werkt. Dit zal zo snel als mogelijk na aanmelding gebeuren!

LET OP:

Het spreekt voor zich dat de posts op onze site representatief moeten zijn voor onze vereniging. De posts komen op de website welke ons visitekaartje is naar mensen van buitenaf of voor nieuwe leden. Realiseer je, dat je post direct terechtkomt op onze site en op de facebook pagina’s van alle vrienden van de Marnix. De posts dienen dus vrij te zijn van aanstootgevend beeldmateriaal of teksten. Hou hier alsjeblieft rekening mee.

Leave a Reply